Британія засудила російські "вибори" на окупованих територіях України

Британія засудила російські 'вибори' на окупованих територіях України
Британія засудила російські 'вибори' на окупованих територіях України

Постійний представник Великої Британії при ОБСЄ Ніл Голланд заявив, що Велика Британія рішуче засуджує проведення "виборів" президента РФ на тимчасово окупованих територіях України і вважає їх незаконними.

Під час засідання Постійної ради організації у Відні дипломат нагадав, що агресія Росії розпочалася у 2014 році, коли вона незаконно анексувала Крим. Тепер, за його словами, Росія прагне захопити нові території з моменту свого повномасштабного вторгнення два роки тому.

"Зараз у регіонах України, які, як вона стверджує, анексувала, Росія проводить свої президентські "вибори" вопреки волі українського народу. Це ще одна кричуща спроба Росії створити видимість легітимності своєї незаконної присутності в Україні. І це ще одне порушення суверенітету і територіальної цілісності України, принципи, які є основоположними для Гельсінського Заключного акту, який Росія розірвала на шматки ", - сказав Голланд.

Він також зазначив, що Велика Британія рішуче засуджує Росію за проведення президентських "виборів" в Україні, які суперечать міжнародному праву, зокрема Статуту ООН. І підкреслив, що "ці так звані "вибори" на суверенній території України є незаконними".

"Росія не має жодних законних підстав для таких дій на території України. (...), Ми не визнаємо результати жодних фіктивних референдумів чи виборів. Донецьк, Херсон, Луганськ, Запоріжжя та Крим є частиною України. Проведення фіктивних виборів у цих регіонах не змінить цього факту", - зазначив представник Великої Британії при ОБСЄ.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також