Британська армія вперше презентувала новий основний бойовий танк Challenger 3

Основний бойовий танк Challenger 3
Основний бойовий танк Challenger 3

Британська армія представила новий основний бойовий танк Challenger 3

Виставка Defence Vehicle Dynamics (DVD) 2024 у Міллбруку стала місцем презентації нового основного бойового танку Британської армії - Challenger 3. Загалом планується модернізація 148 танків, з двох з яких вже були представлені на виставці, повідомляє Army Recognition.

Challenger 3 отримав значні технічні покращення порівняно з попередником - Challenger 2. Головними змінами є встановлення нової 120-мм гладкоствольної гармати L55A1, яка вище за міцністю вогню та сумісна з боєприпасами НАТО. Також танк отримав нову модульну броню, розроблену Оборонною науково-технічною лабораторією, яка забезпечує підвищений рівень захисту та полегшує ремонт.

Танк оснащено цифровою архітектурою, мережевою системою для обміну даними в реальному часі, передовими системами спостереження, тепловізором та покращеною мобільністю завдяки новому двигуну та модернізованій підвісці. Максимальна швидкість танка досягає 60 км/год.

Відповідно до планів, з 2024 року танки Challenger 3 відомчості введуть в експлуатацію, а їхня кількість становитиме 140 одиниць.

Джерело: ZN.UA

Читайте також

Зеленський: Україна вже живе за планом "Б"
сьогодні, 17:31 42 переглянули
Президент Зеленський на презентації плану 'Б'