В IEА прогнозують найважче випробування для енергетики України

Енергетика України на випробуваннях
Енергетика України на випробуваннях

Міжнародне енергетичне агентство (IEА) попереджає, що зима стане найскладнішим випробуванням для української енергетичної мережі з моменту вторгнення Росії. Зазначається, що численні електростанції україни були зруйновані або пошкодженні. IEА запропонувало десять заходів для відновлення енергетичної інфраструктури, але їх конкретно не назвали.

Також агентство попереджає про проблеми з електропостачанням для Молдови після припинення транзиту російського газу через Україну в 2024 році.

Звідомляється, що протягом останніх двох зим енергосистема України витримала навантаження, але ця зима буде найважчим випробуванням. В IEА підкреслюють, що після російського вторгнення близько половини генеруючих потужностей України було знищено або пошкоджено, а також пошкоджено половину великих мережевих підстанцій.

У зв'язку з втратою понад двох третин потужностей україна стикається з великим розривом між доступним постачанням електроенергії та піковим попитом. Генеральний директор IEА закликає європейські країни допомогти у відновленні пошкоджених об'єктів та забезпеченні їх захисту від атак безпілотників.

Джерело: Укрінформ

Читайте також

Зеленський: Україна вже живе за планом "Б"
сьогодні, 17:31 17 переглянули
Зеленський: Україна вже живе за планом