Британська розвідка назвала напрямки, де РФ вестиме активні бої найближчі тижні

Карта напрямків бойових дій РФ
Карта напрямків бойових дій РФ

Ситуація для Сил оборони України найближчими тижнями буде складною, оскільки окупанти продовжують атаки по різних ділянках фронту. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

За інформацією, Росія активізує свої операції на захід від Авдіївки та Мар'їнки, міст Донецької області. За останні чотири тижні на ці напрямки припадає 60% зареєстрованих російських атак.

Утім, середня кількість щотижневих наземних атак зменшилася на 13% з кінця лютого 2024 року, коли середня кількість за тиждень становила 600. В лютому Росія здобула контроль над Авдіївкою та кількома селами на захід від міста, але її просування сповільнилось, відповідно до британської розвідки.

Вельми ймовірно, що загальна ситуація буде складною для українських сил у найближчі тижні, оскільки Росія продовжить відновлювати сили та завдавати удари по пріоритетним напрямкам

Вже триває 750-та доба повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу відбулося 79 бойових зіткнень. Загалом ворог здійснив 2 ракетних та 64 авіаційних удари, а також 93 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок цих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 20 атак ворога в районах поблизу населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області.

Читайте також