Британська розвідка пояснила, які проблеми для ППО України складають ракети «Циркон»

Росія випробовує гіперзвукову ракету «Циркон»

Міністерство оборони Великої Британії у Twitter повідомило, що Росія може використовувати маневрений пусковий комплекс для запуску гіперзвукових ракет «Циркон». Це може стати проблемою для української протиповітряної оборони.

За даними Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, Росія вперше використала гіперзвукову ракету «Циркон» під час атаки на Україну 7 лютого. На відео видно фрагменти ракети зі специфічним маркуванням, яке характерне для ракети 3М22 «Циркон».

«Ймовірно, для цієї мети було адаптовано російську наземну систему берегової оборони К-300. Якщо його використання підтвердиться, це стане серйозною проблемою для української ППО через його швидкість і маневреність», - зазначено у повідомленні.

Ракета «Циркон» може розвивати швидкість 9 махів і мати дальність до 1000 км. Спочатку вона була розроблена для ВМФ Росії.

За даними британської розвідки, у Чорному морі немає суден, які б могли нести ракети. Це викликає питання про метод запуску.

Міноборони Британії вважають, що Москва випробовує нову систему зброї в реальному конфлікті, щоб продемонструвати свої можливості.

Ракета «Циркон» призначена для ураження надводних кораблів противника з системами протиповітряної та протиракетної оборони. Її запускають з універсальних вертикальних пускових установок 3С-14 на бойових кораблях, підводних човнах та з мобільних берегових ракетних установок.