Буданов розповів про великі втрати росіян в Авдіївці

Втрати російської армії в районі Авдіївки на Донеччині останніми тижнями значно зросли. Про це повідомив начальник головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов у коментарі Financial Times.

Видання наводить дані американської розвідки, за підрахунками якої від початку наступу під Авдіївкою в жовтні 2023-го росіяни втратили більше 13 тисяч осіб і 220 бойових машин. Проте Буданов уточнив, що за останні тижні ці цифри зросли набагато більше. Конкретну кількість він не назвав.

Україна мала сильну оборонну позицію навколо промислового міста, де знаходиться великий коксохімічний завод, – зазначив головний розвідник країни.

Війська РФ зосередилися на штурмах Авдіївки та Новомихайлівки на Мар'їнському напрямку. Ворог атакує майже без використання техніки.

Раніше повідомлялося, що влітку 2024 року РФ може планувати новий масштабний наступ на Україну.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін збільшує чисельність своєї армії. Він підписав відповідний указ. У Кремлі заявляють, що це пов'язано із так званою "СВО" та "розширенням НАТО". Зазначається, Путін підписав указ про встановлення штатної чисельності Збройних сил Росії на рівні 2,2 млн осіб, з них 1,3 млн - військові.

«Адмірал закликав країни НАТО готуватися до війни з Росією»
«Полонений сомалієць назвав країни, найманці з яких воюють на боці Росії»
«Путін вперше визнав справжню причину нападу на Україну»