"Це буде важка боротьба": у США назвали дев'ятьох претендентів на посаду спікера Палати представників

В США республіканці провели конкурс серед дев'яти кандидатів на посаду спікера Палати представників. Після цього члени партії оберуть одного кандидата і відбудеться голосування в Конгресі. Про це повідомляє Bloomberg.

Тимчасовий спікер Патрік МакГенрі заявив, що республіканці розпочнуть виборчий процес у вівторок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден пояснив американцям, чому потрібно далі допомагати Україні

Офіційно претендентами на посаду оголосили Джека Бергмана, Байрона Дональдса, Тома Еммера, Кевіна Герна, Майка Джонсона, Дена Меузера, Гері Палмера, Остіна Скотта та Піта Сешнса.

Колишній спікер Кевін Маккарті вже підтримав Тома Еммера. Він назвав нинішню ситуацію в Конгресі "ганебною" і закликав конгресменів рухатись далі. "Ми потребуємо, щоб його обрали цього тижня і йшли далі, концентруючись не тільки на партійному об'єднанні, але й на потребах країни. Це буде важка боротьба", - зазначив Маккарті.

Республіканець Джим Джордан не зміг набрати необхідну кількість голосів для обрання на посаду спікера Палати представників США. Він не заручився підтримкою 217 конгресменів, при тому, що 20 республіканців проголосували проти.

У початку жовтня спікер Кевін Маккарті був відправлений у відставку голосуванням двох партій в Палаті представників Сполучених Штатів.