Чехія не проти посередника-Китаю

Посередники з Китаю в Чехії
Посередники з Китаю в Чехії

Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова не має заперечень проти того, аби припинення повномасштабних бойових дій в Україні відбулося за посередництва Китаю.

Увесь світ повинен зробити все можливе, щоб якомога швидше покласти край російській агресії. Про це Чернохова сказала в ефірі Чеського телебачення.

"Неважливо, чи буде посередником Захід, чи країни, які можуть бути близькими до Росії. Увесь світ повинен зробити все можливе, щоб якомога швидше покласти край цим жахіттям. Якщо є хтось, хто може це зробити, я його підтримаю. Мені буде байдуже, якщо це буде Китай", ‒ заявила міністерка.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"НАТО робить усе для того, щоб ситуація навколо Росії, яка спричинила війну в Україні, не загострювалася далі", сказала Чернохова.

Зі слів міністерки, Альянс не хоче бути втягнутим у конфлікт і вважає логічним надання Україні зброї і гуманітарної допомоги.

Президент України Зеленський запросив голову Китая Сі Цзіньпіна відвідати столицю із візитом.

Цього місяця міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поговорив із міністром закордонних справ Китаю Цінь Ганом. Кулеба сказав китайському міністру про формулу миру, яку оголосив Зеленський.

Читайте також