Чехія схвалила «заморозку» російських державних активів в країні

Український уряд прийняв рішення схвалити блокування російської державної власності в Чехії, також відоме як "заморозка". Цю новину оголосив міністр закордонних справ Ян Ліпавський.

Згідно з рішенням уряду, фінансові рахунки будуть заблоковані, а майно, що зареєстроване у кадастрі нерухомості, також буде доступне. Ці кроки призначені для запобігання продажу цієї власності. Міністр Ліпавський пояснив, що управління фінансового аналізу буде відповідальне за реалізацію цих заходів та співпрацює з офісом в цьому питанні.

Ліпавський зазначив, що орендатори будівель можуть залишитися в них, але їм необхідно направляти гроші на рахунок, який обмежений санкціями. Таким чином, вони можуть використовувати гроші для ремонту і збереження придбаного майна.

"Це означає кінець комерційної діяльності, за допомогою якої Росія фінансує убивства українців", - додав міністр.

Ліпавський також планує запропонувати іншим країнам Європейського Союзу прийняти подібні санкції. Його вважають це би було великим успіхом, якби в цьому вдалося домовитися.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки заморозили російські суверенні активи на суму 8 млрд доларів, більшість з яких знаходяться в країнах Євросоюзу та Японії.