Чемпіонат світу з біатлону-2024: яке місце посіла українська команда в першій гонці

Українська команда посіла сьоме місце в змішаній естафеті на чемпіонаті світу з біатлону 2024

У середу, 7 лютого, класична змішана естафета розпочала чемпіонат світу з біатлону 2024 року в Нове-Мєсто, Чехія. Україна вперше виступила в такому складі в цьому сезоні і в історії змагань на чемпіонатах світу. Збірна України у цьому етапі складалася з Артема Прими, Дмитра Підручного, Юлії Джими та Ірини Петренко.

Українська команда фінішувала на сьомому місці.

На першому етапі гонку розпочав Прима. Він використав два додаткові патрони під час стрільби лежачи, щоб закрити останню мішень, і покинув вогневий рубіж на 17-му місці. На стійці він помилився двічі, але все одно вийшов на 9-ту позицію і передав естафету з відставанням 48,4 секунди від лідера.

На другому етапі Підручний бездоганно виконав стрільбу лежачи і підняв нашу команду на п'яте місце. Після стрільби стоячи він зробив одну помилку і покинув вогневий рубіж восьмим, відстаючи від лідера на 1 хвилину 30 секунд.

На третьому етапі Джима зробила одну помилку на стрільбі лежачи і покинула вогневий рубіж на дев'ятому місці. На стійці вона також зробила одну неточну стрільбу і піднялася на восьму позицію перед передачею естафети, відставаючи від лідера на 1 хвилину 33 секунди.

На останньому етапі Петренко ідеально виконала стрільбу лежачи і після передостаннього вогневого рубежу була шостою. На стійці вона використала один додатковий патрон і опустилася на сьому місце. Українська команда фінішувала сьомою.

Команда Франції стала чемпіоном світу в змішаній естафеті. «Срібло» виборола Норвегія, а «бронзу» отримала Швеція.

Франція перемогла на чемпіонаті світу в змішаній естафеті вперше з 2017 року

Чемпіонат світу змішаної естафети в біатлоні отримав нового чемпіона. Після чотирьох поспіль золотих медалей Норвегія вперше поступилася французькій команді. Франція виграла змагання в Новому Месті незважаючи на одну помилку на стрільбі із кола штрафів. Четверку Еріка Перро, Кантена Фійона Майє, Жюстіна Бреза-Буше та Жюльї Сімон визнали новими чемпіонами світу.

Відзначимо, що Україна завершила Чемпіонат Європи з біатлону з однією медаллю. Христина Дмитренко здобула «бронзу» у спринті.

Крім того, збірна України з артистичного плавання виборола «срібло» на чемпіонаті світу. Китайська команда посіла перше місце з результатом 244.1767 бала. Третє місце зайняли спортсмени зі США (242.2300 бала).