Українські рапіристки здобули історичну бронзу Кубка світу з фехтування

Українські рапіристки здобули бронзу на Кубку світу в Гонконзі

Сьогодні, 4 травня, команда рапіристок з України здобула бронзову медаль на етапі Кубка світу в Гонконзі. Про це повідомляє Base of Ukrainian sports.

У складі збірної України виступали Аліна Полозюк, Ольга Сопіт, Катерина Буденко та Дар'я Миронюк. Ця нагорода є історичною для українського фехтування, адже раніше рапіристки з України ніколи не завоювали нагороди на етапах Кубка світу в командних змаганнях.

В першому раунді українські дівчата зустрілися з командою Канади і без проблем перемогли з рахунком 45-32.

У наступному етапі наша команда здолала сенсаційну Австрію, яка вибила змагань японок (36-28). Але в півфіналі українки поступилися італійкам з рахунком 32-45.

Ольга Сопіт та Катерина Буденко змогли створити гандикап для Аліни Полозюк, а та змогла втримати різницю та завершити бій з рахунком 34-31.

У бронзовому фіналі українська команда змагалася з корейською командою. Битва була напруженою і обидві команди мали свої шанси. Але заключна третина поєдинку вирішила все. Ольга Сопіт та Катерина Буденко допомогли Аліні Полозюк створити перевагу, а вона втримала різницю та забезпечила перемогу з рахунком 34-31.