Цибуля та часник будуть свіжими до шести місяців - як правильно зберігати

Значно затримати зберігання цибулі та часнику можна, знаючи місце, де вони залишатимуться свіжими місяцями.

Наприклад, варто уникати холодильника, оскільки через надлишок вологості цибуля та часник стануть м'якими та почнуть пліснявіти, пише видання Mirror.

Краще часник та цибулю тримати в прохолодному, темному та добре провітрюваному приміщенні на кухні. Там вони можуть зберігатися від трьох до шести місяців.

Однак, кулінарні експерти розповідають, що цибуля і часник можуть гнити, якщо просто покласти їх у кухонний ящик. Натомість перфоровані паперові пакети забезпечують циркуляцію повітря й овочі залишаються свіжими тривалий час.

Щоб правильно зберігати цибулю і часник, знадобиться коричневий паперовий пакет, пробивач дірок, маркер та скрепки. Перш ніж покласти у пакет цибулю чи часник, важливо переконатися, що вони тверді та свіжі.

Насамперед потрібно скласти пакет вздовж пополам та проколоти один край. Потім перевернути складений пакет і проткнути інший край - приблизно 3 см між ударами. Після цього наповнити пакет наполовину цибулею чи часником. Позначити його маркером, а далі скористатися канцелярськими скріпками зверху, щоб зафіксувати його на місці.

При такому зберіганні цибуля та часник можуть бути свіжими до шести місяців.

Моркву взимку краще зберігати в погребі або підвалі. Але, якщо таких місць немає, овочі традиційно тримають на балконі або в коморі.

При цьому часто кладуть їх у ящики, мішки чи пакети. Але робити так не варто.