Ціни на нафту у світі продовжують падати

Падіння цін на нафту у світі
Падіння цін на нафту у світі

Ціни на нафту падають через занепокоєння щодо попиту - Reuters

Ціни на нафту марки Brent знизилися через повільне економічне зростання в Китаї, яке спричинило зниження попиту. Також, на ціни вплинула зупинка видобутку та експорту нафти з Лівії.

Нафтовий ф'ючерс на Brent впав на 0,2%, до 77,35 долара за барель. Тим часом, нафтовий ф'ючерс на West Texas Intermediate зрос на 0,7%, до 74,05 долара за барель.

За повідомленнями, економічний індекс PMI Китаю в серпні досяг найнижчого рівня за останні шість місяців. Також, замовлення на експорт у липні впали вперше за вісім місяців, а ціни на нове житло зросли найповільніше за цей рік.

У Лівії зупинений експорт нафти з основних портів, а також скорочено видобуток на всій території країни через конфлікт між політичними фракціями щодо контролю над центральним банком та доходами від нафти.

Проте, деяка кількість нафти залишиться на ринку, оскільки вісім членів ОПЕК та її філії планують збільшити видобуток на 180 000 барелів на добу в жовтні. За даними джерел відомства, цей план найімовірніше буде здійснено, незважаючи на проблеми з попитом.

Джерело: Економічна правда

Читайте також