"Чому ми завжди такі повільні?": Джонсон дорікнув Заходу

Велика Британія повинна терміново надати Україні більше зброї, якої потребує Київ.

Колишній прем'єр-міністр Борис Джонсон розкритикував британський уряд за його політику щодо України. Про це він написав у колонці для журналу Spectator.

Він закликав Велику Британію надати Україні гаубиці, більше крилатих ракет Storm Shadow. А також допомогти безпілотними технологіями.

"Чого, в біса, ми чекаємо?" ‒ пише Джонсон.

Він також наголосив, що рішення про надання більше озброєння України може бути "відносно тривіальною витратою за надзвичайну потенційну винагороду".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Окрім того, Джонсон закликав до "посиленої невідкладності щодо нашої програми військової допомоги". За його словами, українці хочуть не теплих слів, а "зброї, щоб довести справу до кінця, і тому я просто не розумію, чому ми зволікаємо".

"Чому ми завжди такі повільні? Як ми можемо подивитися цим людям в очі і пояснити затримку? Протягом усієї цієї війни ми недооцінювали українців і переоцінювали Путіна, і ми робимо те саме сьогодні", ‒ пише Джонсон.

При цьому він звернувся не лише до британського уряду, а й до США та інших західних країн.

"Якщо Путін переможе, і все, що йому потрібно зробити, щоб заявити про перемогу, це втриматися принаймні на шматку території, яку він захопив з 24 лютого 2022 року, жахлива звістка облетить світ: що це був момент, коли демократії пообіцяли протистояти автократіям. А ми провалили це. Історія України буде про українське військо з левовим серцем, яке зрадив Захід", ‒ зазначив Джонсон.

Після участі 8 вересня у щорічному форумі Ялтинської європейської стратегії (YES) у Києві, колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у суботу, 9 вересня, прибув до Львова. Там Джонсон разом з представниками місцевої влади та громадськості вшанували пам'ять загиблих українських захисників.

В Укрзалізниці повідомили, що цього разу Борис Джонсон вирішив подорожувати Україною разом з іншими пасажирами.