Чому не варто глушити двигун з включеним кондиціонером: які негативні наслідки це спричиняє

Двигун з включеним кондиціонером: негативні наслідки
Двигун з включеним кондиціонером: негативні наслідки

Кондиціонер значно полегшив життя водіям автомобілів, оскільки завдяки його наявності клімат у салоні став більш комфортним. Однак, і кондиціонери часом можуть ламатися, і мало хто здогадується, що винуватцем цього є самі автовласники, які неправильно експлуатують систему кондиціювання. Тому для того, щоб техніка прослужила довше, потрібно пам'ятати кілька основних правил.

Найчастіше водії взагалі не замислюються над правилами експлуатації кондиціонера. Більшість автолюбителів просто натискають кнопку з написом "A/C" та регулюють температуру на свій смак. Коли автомобіль приїжджає на місце, двигун просто глушиться, а при його повторному запуску кондиціонер включається автоматично. Такий підхід, за словами автосервісних механіків, має негативні наслідки.

Проблема такого використання кондиціонера полягає в тому, що якщо просто заглушити двигун з працюючим кондиціонером, у вентиляційних патрубках утворюється конденсат. Це створює умови для появи бактерій та плісняви, що призводить до неприємного запаху. Щоб позбутися цього запаху, потрібно проводити дезінфекцію.

Щоб уникнути цих проблем, вимикайте кондиціонер за кілька хвилин до закінчення поїздки, щоб стінки повітроводів встигли нагрітися. Це допоможе запобігти неприємному запаху через плісняву. Також варто зазначити, що можна включати кондиціонер під час дощу, але краще вимкнути його під час грози, щоб уникнути проблем з технікою через розряди. Крім того, можна включати кондиціонер як на холостому ходу, так і під час руху автомобіля.

З настанням літньої спеки водіям виникає ще одна проблема - перегрів двигуна через несправності системи охолодження. Перегрів двигуна небезпечний, оскільки при критичних температурах метал може впадати в виснаження. Щоб уникнути цього, необхідно вживати відповідні заходи та дотримуватися правил експлуатації.

Читайте також