Данілов розповів про контрнаступ ЗСУ

Данілов розповів про контрнаступ ЗСУ

Контрнаступ українських воїнів відбувається щодня.

Інформаційний ажіотаж довкола цієї теми не на користь Силам оборони. Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов у Twitter 10 квітня.

"Не чекаємо чарівних дат, діємо спокійно, системно і послідовно нищимо російських окупантів", написав він.

Інформація про час і місце очікуваного великого контрнаступу Збройних сил України є закритою. Нею володіють не більше трьох-п'яти осіб, заявляв Данілов раніше.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Днями у соцмережі, за даними NYT, "злили" частково змінені плани Сполучених Штатів Америки і НАТО щодо підготовки наступу України. Конкретних дат контрнаступу та планів бойових дій там немає. Водночас міститься інформація про потреби української армії на 1 березня 2023 року.

Зараз Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком документів, які з'явилися у Twitter і Telegram. А Україна тим часом вже змінила військові плани через витік секретних документів Пентагону, повідомило CNN з посиланням на джерело, близьке до президента України.

Великий контрнаступ ЗСУ може розпочатися у квітні-травні поточного року за кількома напрямками, заявляв міністр оборони Олексій Резніков. У російських військових ще є час піти з окупованих територій України, інакше будуть знищені, заявив президент Володимир Зеленський.

Країни-партнери не мають вважати майбутній весняний контрнаступ ЗСУ вирішальним, вважає міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ ЗСУ може бути на південному напрямку у бік Мелітополя Запорізької області. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя, заявляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Читайте також: