Де найкраще зберігати відкритий кетчуп і чому

  • Відкриту пляшку кетчупу можна зберігати в холодильнику близько шести місяців.
  • В забігайлівках і ресторанах відкриті пляшки з кетчупом часто залишають просто за кімнатної температури, тоді як вдома ми найчастіше ховаємо їх до холодильника. Постає логічне запитання: чи потрібно цей соус охолоджувати, розповіли Simple recipes.

Де зберігати правильно

  • Кетчуп краще зберігати в холодильнику за дуже сильної спеки і якщо ви не вживаєте цей соус регулярно. Пов'язано це з тим, що його смак і текстура, як і солоних огірків, слабшають після того, як ви відкриєте пляшку і всередину потрапить повітря.
  • Цей процес можна уповільнити лише поклавши кетчуп до холодильника. Завдяки холодному повітрю ваш соус залишатиметься пікантним, з легким солодкуватим присмаком та ідеально томатним.

В шафі

  • Кетчуп відрізняється високою кислотністю завдяки двом компонентам: помідорам та оцту. Також у ньому міститься велика кількість солі, цукру, які є природними консервантами. Під час виготовлення кетчуп варять, а тому, відповідно до даних Міністерства сільського господарства США, ця приправа є стабільною для зберігання.
  • ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вивести пляму від кетчупу з білого одягу: ефективні способи
  • Тобто зберігати навіть відкриту пляшку кетчупу можна в кухонній шафі за кімнатної температури, але не довго. Краще в шафу класти кетчуп у герметичному пакуванні.

Зазвичай картоплю зберігають на кухні в холодильнику або ж в сухому, прохолодному і темному місці.Якщо у холодильнику є достатньо місця, то картоплю можна зберігати в нижній частині овочевого відділення. Але потрібно переконатися, що картопля не контактує з продуктами, які виділяють етилен. Наприклад, з яблуками. Це може спричинити її швидше псування.

Якщо ж немає можливості тримати картоплю в холодильнику, то потрібно знайти прохолодне, сухе і темне місце на кухні. При цьому важливо, щоб на картоплю не потрапляло пряме сонячне світло. Адже це може спричинити зеленіння картоплі.