Демократи у Конгресі США консолідуються перед можливим другим терміном Трампа — ЗМІ

Демократи у Конгресі США консолідуються перед можливим другим терміном Трампа — ЗМІ

Частина демократів у Палаті представників Конгресу США створюють нову робочу групу для реагування на можливе повернення колишнього президента Дональда Трампа до Білого дому, повідомляє Politico.

Група реагує на так званий "Проект 2025" — політичну дорожню карту для наступної президентської адміністрації, складену консервативним дослідницьким інститутом Фонд "Спадщина".

"Плани потрібно розробляти вже зараз", - сказав представник демократів Джаред Хаффман — один із законодавців, який очолює ініціативу.

Демократи хочуть, щоб їхня робоча група стала центром для координації та реагування на дії потенційної майбутньої адміністрації Трампа, а також для підвищення обізнаності під час передвиборчої кампанії.

Хаффман каже, що вірить у переобрання чинного президента-демократа Джо Байдена, але визнає: відсутність підготовки до того, що може статися є серйозною політичною помилкою.

На виборах президента США цього року очікується реванш Байдена й Трампа, оскільки обидва вже набрали достатню кількість делегатів на праймеріз, щоб стати кандидатами від своїх партій. За даними опитування Bloomberg News/Morning Consult, проведеного у травні, Трамп випереджає Байдена на 4% в семи ключових "хитких" штатах.

Джерело: ZN.UA

Читайте також: