Десантник 41 добу тримав позицію у заваленому підвалі та нищив окупантів

Український військовослужбовець протримався 41 добу в підвалі під час боїв з російськими силами

Владислав Молодих, військовослужбовець 71 окремої єгерської бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ, провів 41 добу у підвалі, залишившись без зв’язку, їжі та води. Він тримав позицію разом зі своїм побратимом Ігорем, відбиваючи напади росіян.

«Перші три доби я не спав, постійно чатував біля входу. Ігор, побратим, був поранений і не міг стріляти. Пізніше, після постійного голоду, я вирішив вибратися.», – розповів Владислав.

Підвал, де перебував Владислав, постійно засипало сміттям і руїнами. Росіяни, марно штурмуючи позицію, просто завалили підвал сміттям.

«Певний час ще було вікно, звідки я зможу стріляти в росіян. Забрав життя щонайменше шістьох. Вони завжди закликали мене здатися», – згадує Владислав.

Останні два тижні підземного полону були найважчими. Провіантування закінчилося, але найбільшою проблемою стало водопостачання: «Я дуже хотів пити. Пив талу снігу. І ось так вижив».

Після 41 доби полону в підземеллі, Владиславу вдалося пробратися до своїх товаришів.

«Спочатку ми закликали його через сміття. Він відгукнувся, але так і не вийшов. Ми називали його позивним. Коли він вибрався, він був схудлий і покритий грязюкою. Він ледве стримував сльози, коли побачив нас», – розповів його побратим.

Кілька тижнів Владислава вважали зниклим. Було мало надії на його виживання.

«Я дочекався того моменту, коли мене вивезли, і зателефонував своїй матері. Вона одразу пізнала мій голос, як розплакалася. Головне – ніколи не здаватися. Можна пережити все», – ділиться Владислав.

Раніше, українські військові розповіли про те, як їм вдалося звільнити українського воїна з російського полону.

Нагадаємо, під час звільнення Андріївки росіяни знищували своїх військових, які здалися в полон.