Директора фірм Оксани Марченко посадили під варту

Івано-Франківський міський суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою директору фірм Оксани Марченко Олександру Яковлєвау.

Його підозрюють у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни конституційного ладу, передає "Главком".

Яковлєва відправили під варту на два місяці без визначення розміру застави. Він зараз перебуває в Івано-Франківській установі виконання покарань №12.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За даними пошукового ресурсу Youcontrol, чоловік керує ТОВ "Інвестиційна компанія "Спорт-тур" з 2013 року і ТОВ "Інвестиційна компанія Укркапітал" з 2018 року. Власницею обох фірм записана Оксана Марченко, дружина Віктора Медведчука.

За матеріалами досудового розслідування, Марченко залучила Яковлєва до злочинної змови. Він уклав угоду з фірмою кримських окупантів "Охрана" МВД РФ" на охорону профілакторію "ЗАО "ФК "Динамо Киев" у селищі Сімеїз біля Ялти. Слідство з'ясувало, що насправді фінансувалися збройні формування РФ, що діють на території окупованого Криму. За 2014-2016 роки фірма Марченко на нібито охорону сплатила 4,1 млн грн.

У квітні 2022 року президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Віктора Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ.

ФСБ планувала вивезти його за кордон. Його дружина Оксана Марченко втекла до Росії.

У вересні Медведчука передали росіянам в межах обміну під час звільнення з російського полону 215 українських захисників.