До 1000 євро на місяць: де в Європі найвищі виплати для біженців з України

До 1000 євро на місяць: де в Європі найвищі виплати для біженців з України

Українські біженці, які змушені перебувати за кордоном, отримують соціальну допомогу в країнах, що приймають їх. Вартість цієї допомоги в деяких європейських державах перевищує 1000 євро, що значно вище середньої заробітної плати в Україні. Варто відзначити, що всі громадяни України, які отримали статус тимчасового захисту та перебувають за кордоном, мають право на отримання цих виплат.

Спільнота в "Батальйоні Монако" опублікувала інфографіку, згідно з якою найбільша сума соціальної підтримки надається українським біженцям в Бельгії, Ірландії та Норвегії.

Курс євро / Фото: Рixabay

У Бельгії щомісячна виплата на одну дорослу особу становить 1140 євро, що робить Бельгію лідером у наданні допомоги. Ірландія займає друге місце з розміром підтримки у 824 євро, а Норвегія посідає третю позицію з сумою 650 євро.

Німеччина надає українським біженцям в середньому 502 євро, а в Швейцарії - від 350 до 500 євро. Франція виділяє 426 євро, а Великобританія - найменше, від 300 євро на одну особу.

Варто зазначити, що програми підтримки змінюються в різних країнах. Сума грошей, які отримують українці, може залежати від таких факторів, як умови проживання, родинний стан та статус освіти або пошуку роботи.

До цього часу Румунія не виділила кошти для українських біженців у 2024 році. Раніше "Хвиля" повідомляла, чи отримають вони фінансову підтримку.

Читайте також: