До 12 місяців та 50% працівників: у Раді розкрили нюанси бронювання аграріїв від мобілізації

Група аграріїв на сесії Ради
Група аграріїв на сесії Ради

Українцям розповіли про бронювання аграріїв від мобілізації

Виконуючий обов'язки міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький розповів, як аграрії можуть бронювати працівників від мобілізації.

Для забезпечення безпеки аграріїв уряд прийняв кілька рішень стосовно мобілізації. Одне з таких рішень - автоматичне продовження існуючих бронювань на три місяці без потреби подавати додаткові документи. Ще одне рішення - бронювання надаватиметься на 12 місяців замість шести.

Також за певними професіями, такими як трактористи, агрономи, ветеринарні лікарі, є можливість бронювати необхідну кількість працівників з погодженням від військових.

"Загалом можна буде забронювати до 50% працівників, але за певними професіями можна подати клопотання з обґрунтуванням збільшення цієї кількості", - пояснив Висоцький.

Також він зазначив, що у певних напрямках кількість працівників скоротилася до 20%, що призвело до збільшення навантаження на інших працівників.

Найбільш потрібні професії в агро секторі та Збройних силах - інженери, трактористи, машиністи, інженери елеваторного обладнання.

Минулого року на Одещині броню від мобілізації надавали працівникам агросфери через нестачу робітників. Було запрошено всіх бажаючих навчатися необхідних спеціальностей в Центрах зайнятості.

Читайте також