До 7800 гривень: з 1 квітня підвищать виплати одній з категорій українців

Нарахування допомоги зростуть з квітня
Нарахування допомоги зростуть з квітня

В Україні з 1 квітня діти померлих добровольців отримуватимуть більші виплати.

Як повідомляє "Хвиля", про це повідомило Міністерство ветеранів.

Так, за ініціативою Міністерства ветеранів уряд збільшив розмір державної соціальної допомоги дітям померлих захисників-добровольців.

Зокрема, йдеться про дітей померлих (загиблих) Захисників та Захисниць України з числа осіб, які добровільно брали участь в заходах, необхідних для оборони України, та не входили до складу добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ).

Страхові виплати в Україні

Зазначається, що це дозволяє з 1 квітня автоматично збільшити розмір виплати з 2361 гривень до 7800 гривень на одного неповнолітнього та до 6100 гривень - на кожного, якщо у сім'ї є двоє і більше дітей.

"Таким чином, Уряд регулює питання виплати соціальної допомоги дітям добровольців, яким відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" надано статус членів сім'ї загиблого Захисника або Захисниці України", - пише Міністерство ветеранів.

Крім того, в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун зазначив, що зміни були ініційовані після зустрічей з сім'ями померлих.

"З 1 квітня діти померлих добровольців отримуватимуть адресну допомогу в більшому розмірі. Тому рішення Уряду - це питання відновлення соціальної справедливості, оскільки діти померлих добровольців, які приєдналися до захисту держави після 24 лютого 2022 року, отримували виплати нижче, ніж інші діти померлих Захисників", - розповів Порхун.

Нагадаємо, хто отримає збільшення 1500 гривень.

Читайте також