До червня можна почати переговорний процес щодо євроінтеграції України, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський розповів, що сьогодні ранком почав свій день з проведення Ставки.

"Не лише щодо оперативної ситуації на передовій зараз, але й також з інших стратегічних питань, зокрема підготовки нашої держави до переходу на F-16 – була спеціальна доповідь про це. Усі параметри щодо першої партії літаків: конкретні терміни постачання, необхідне технічне та інфраструктурне забезпечення.

Деталі позитивні. Цього року наші Повітряні сили стануть сильніше, це – фундаментальні завдання. Конкретно – це захист від російських керованих авіабомб і загалом нові можливості на лінії фронту", - зазначив він.

Крім того на Ставці сьогодні відбулись й доповіді Головкома, розвідки, міністра оборони та інших урядовців, які відповідають за озброєння.

"Особлива увага – кільком напрямкам: Авдіївському та південним", - додав глава держави.

Президент України Володимир Зеленський також провів телефонну розмову з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

"Перше – абсолютно неприйнятна ситуація на кордоні з Польщею. Поінформував про нашу українську ініціативу негайної зустрічі на кордоні наших представників, України та Польщі, а також Європейської комісії. Я вдячний за підтримку, готовність докласти своїх зусиль для того, щоб якнайшвидше захистити інтереси європейської безпеки та повернути всій ситуації суто правовий характер. Домовлятися варто, і пропозиції України – цілком конкретні.

Друге. Обговорили з Шарлем, з паном Президентом, наші зусилля щодо європейської інтеграції та необхідність якнайшвидшого затвердження переговорної рамки для України – затвердження державами – членами Євросоюзу. Мета абсолютно раціональна – уже в першій половині року, навіть до червня, можемо почати переговорний процес. І це буде найкращим сигналом усім, хто не вірить у Європу, що наше єднання справді міцнішає".