До України приїхав президент Південної Кореї

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль 15 липня приїхав з неоголошеним візитом до України.

Разом з першою леді Кім Кен Хі вони прибули в Україну з Польщі. Про це повідомляє видання Yonhap з посиланням на канцелярію президента.

Відомо, що Йоль відвідав місце масових вбивств у Бучі під Києвом, побував в Ірпені. Запланована також його зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

Цей візит завершує дводенну поїздку, під час якої президент Південної Кореї відвідав Литву на саміті НАТО, а потім Польщу з офіційним візитом.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У Бучі президента Південної Кореї супроводжував генеральний прокурор Андрій Костін. Як повідомляє пресслужба Офіса генпрокурора, він подякував Президенту Юн Сок Йолю за його тверду позицію та наголосив, що світова спільнота не має права миритися з масштабними нападами на цивільне населення.

"Ми відвідали Бучу, щоб на власні очі побачити наслідки людожерської тактики Росії, спрямованої на знищення мирних українців. За 33 дні окупації Бучі тут були вчинені всі види воєнних злочинів. Серед них ‒ катування, розстріли цивільних та евакуаційних колон, сексуальне насильство. Режим РФ має понести відповідальність за все скоєне. Найефективніший спосіб досягти цього ‒ спеціальний трибунал щодо злочину агресії", ‒ зазначив Костін.

Україна закликала Південну Корею надати їй оборонну військову техніку для відбиття російських атак. Зокрема президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що Сеул надасть Києву зенітні системи.

У травні ЗМІ повідомили, що Південна Корея через Сполучені Штати Америки направила в Україну сотні тисяч артилерійських снарядів. Це сталося після тривалих умовлянь Сеула Вашингтоном