Добровольцем пішов на війну ще у 2014-му. Згадаймо кримського татарина Аблязіза Усеїнова

Кожного дня о 9 годині ранку українці вшановують тих, хто загинув у російсько-українській війні. Сьогодні ми згадуємо Аблязіза Усеїнова.

21 листопада цього року на фронті на Куп'янському напрямку загинув 39-річний доброволець Аблязіз Усеїнов. Він народився в Казахстані і був активним учасником кримськотатарського національного руху.

Аблязіз народився у сім'ї депортованих кримських татар. У 1990 році вони змогли повернутися на Батьківщину та оселилися в Керчі. У 2014 році Аблязіз вступив у військову справу, добровольно записавшись до одного з батальйонів, які формувалися на Майдані. Він також розірвав стосунки з дружиною, яка підтримувала російську окупацію, та з сином.

Аблязіз був у складі кількох військових підрозділів, виконуючи бойові завдання на передовій. Проте він не зміг провести в останню путь свого батька. У 2019 році Аблязіз був демобілізований через туберкульоз, і він боровся з корупційними схемами в системі охорони здоров'я. Він також брав участь у протестних акціях та оголошував голодування, привертаючи увагу до проблем ветеранів з окупованих територій.

Аблязіз втратив свою родину в результаті анексії Криму. Його дружина та син перейшли на бік російських окупантів, і він більше не бачить їх. Проте він не втратив своєї гідності, свободи та відданості Україні.

У лютому 2022 року, зачасно до російської агресії, Аблязіз добровільно приєднався до Збройних Сил України. За свою військову кар'єру він виконував важливі завдання, маючи досвід бойових дій.

Аблязіз Усеїнов був справжнім героєм, який пожертвував багато в ім'я свободи та незалежності України. Ми вшановуємо його пам'ять разом з усіма нашими загиблими героями, які віддали своє життя за майбутнє нашої країни.

Нехай він завжди буде в наших серцях і надихає нас своїм прикладом мужності і відданості Батьківщині.