Допомога Україні, яка застрягла у Конгресі США. Що буде далі?

Сенат розглядає проект змін до імміграційних норм

Проект змін до імміграційних норм перебуває на розгляді у Сенаті. Розгляд проекту пов'язаний з умовою республіканців, які вимагають посилити імміграційні норми. Однак, варто зазначити, що республіканці мають різні підходи до вирішення проблеми з імміграцією. Деякі з них хочуть вирішити цю проблему, тоді як інші бажають зберегти її для подальшого використання проти Байдена.

Однак, якщо проблема зникне, зникне і головний привід для критики, що не вигідно трампістам, які зараз активно залучені до передвиборчої кампанії, спрямованої на обрання їхнього кандидата.

При цьому принцип "чим гірше Байдену, тим краще нам" бере на себе нове забарвлення, тому упокорені вимагають надзвичайно жорсткого варіанту імміграційної реформи. Однак, у Сенаті впливовіші нормальні республіканці, що створює шанс на досягнення компромісу та ухвалення пакета допомоги Україні. Після цього проект знаходитиметься на розгляді у Палаті представників, де панує вплив трампістів.

У Палаті представників існують кілька можливих варіантів подальшого розгляду проекту: його можуть не розглядати, можуть внести правки та повернути до Сенату, можуть взагалі провалити його або прийняти.

Зважаючи на заяви спікера Палати представників про те, що пакет не будуть розглядати або змінять його до неадекватного стану з міркувань власної електоральної вигоди, можна зробити висновок, що тут найважливішою є кандидатура месії, яка здатна зробити правильну реформу, а не Байден.

Отже, ситуація не сприятлива, але це не означає, що все втрачено. У політиці завжди є можливість наявна. Тож зараз треба почекати на компроміс у Сенаті та бачити, які будуть наступні кроки.