Дозвіл США бити по Росії скоротив "недоторканну територію" агресора – ISW

Дозвіл США бити по Росії скоротив

Інститут вивчення війни повідомив, що обмежені дозволи на ураження цілей в Росії наданою зброєю зменшили безпечну територію агресора на 16%.

США обмежують використання українською армією наданих озброєнь, щоб завдавати більш масштабних ударів по території Росії, зокрема за допомогою системи ATACMS.

"Політика США все ще захищає переважну більшість тилу Росії, і політика США забороняє Україні використовувати ATACMS будь-де в Росії", - йдеться у звіті.

Експерти зазначають, що дозвіл США фактично створив масивну територію, по якій ЗСУ можуть проводити удари. Але існують обмеження на типи американської зброї, що ускладнює можливість атак на віддалені райони, де російська армія знаходиться для підтримки своїх військ та управління.

Аналітики вказують, що за допомогою американської зброї, ЗСУ можуть вражати легітимні військові цілі в певних регіонах. Однак, такі атаки можуть бути обмежені географічно. Вищі посадовці США дозволили Україні використовувати реактивні системи залпового вогню для ударів по російським цілям лише в районі кордону з Харківською областю.

Таким чином, ЗСУ можуть вражати російські військові об'єкти, що знаходяться поблизу українського кордону. Проте, армія не може проводити атаки в інших районах Курської та Брянської областей.

Заяви американських офіційних осіб також вказують на обмеження українських сил у проведенні атак на російські військові цілі, які не беруть активної участі в атаках по Україні.

В результаті, площа безпечного простору в Росії може бути зменшена на менше 16%, підтверджують у ISW.

Джерело: Українська правда

Читайте також: