Дружина підозрюваного у схемах Гринкевича звільнилася з Львівської політехніки

Дружина бізнесмена Гринкевича звільнилася з університету

Світлана Гринкевич, дружина Ігоря Гринкевича, львівського бізнесмена, якого підозрюють у схемах з закупівлями для Збройних сил України, звільнилася з Національного університету "Львівська політехніка". Вона працювала заступницею завідувача кафедри маркетингу і логістики. Цю інформацію підтвердила речниця вишу Наталія Павлишин.

Світлана Гринкевич звільнилася за власним бажанням. У наказі стверджується: "Звільнити Світлану Степанівну Гринкевич з посади професора кафедри маркетингу та логістики з 11 січня 2024 року".

Протест студентів

Це рішення передувала заява студентів "Львівської політехніки", які планували мітинг на підтримку звільнення Гринкевич 12 січня.

Втекла з допомогою відпустки?

Спочатку, 8 січня, стало відомо, що дружина бізнесмена написала заяву на відпустку за власний кошт "у зв'язку з сімейними обставинами".

Затримання Гринкевича

29 грудня Державне бюро розслідувань повідомило про затримання Ігоря Гринкевича. За даними правоохоронців, він намагався сплатити хабар у розмірі 500 тисяч доларів одному з співробітників бюро, щоб повернути майно, що було вилучено у його компаній у ході розслідування.

Кримінальне провадження та збитки

Кілька місяців тому правоохоронці відкрили кримінальне провадження з приводу закупівель одягу та білизни для Збройних сил України. Компанії Гринкевича виграли 23 тендери на суму понад 1,5 мільярда гривень. За даними слідства, гроші були витрачені на компанії без належних потужностей для виробництва та зберігання товарів для Збройних сил, що призвело до збитків для бюджету у розмірі 1,2 мільярда гривень.

Арешт майна

Сьогодні Державне бюро розслідувань повідомило, що майно родини Гринкевича та його компаній було арештоване.

Міністерство оборони також розірвало всі договори з компаніями, пов'язаними з Ігорем Гринкевичем. Син бізнесмена, Роман Гринкевич, заявив, що його родина не буде виправдовуватися і не планує втікати за кордон.