Дружина підозрюваного у схемах Гринкевича звільнилася з Львівської політехніки

Дружина Ігоря Гринкевича звільнилася з Національного університету "Львівська політехніка"

Дружина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого звинувачують у масштабних схемах з закупівлями для Збройних сил України, звільнилася з посади професора кафедри маркетингу і логістики в Національному університеті "Львівська політехніка".

Про це повідомила речниця вишу Наталія Павлишин, пишуть "Суспільне".

Дружина бізнесмена звільнилася за власним бажанням.

"Наказ Nº155-3-10. Звільнити за власним бажанням за ст. 38 КЗпП України Гринкевич Світлану Степанівну з посади професора кафедри маркетингу та логістики з 11.01.2024", - сказано у тексті наказу.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Студенти "Львівської політехніки" на мітингуватимуть за звільнення Гринкевич

Цьому рішенню передувала заява студентів "Львівської політехніки", які оголосили мітинг за звільнення Гринкевич 12 січня.

8 січня видання "Високий замок" повідомило, що дружина бізнесмена написала заяву на відпустку за власний кошт "у зв'язку з сімейними обставинами".

Бізнесмен Гринкевич затриманий за хабар, пов'язаний із ЗСУ

29 грудня Державне бюро розслідувань повідомило про затримання Ігоря Гринкевича. За словами правоохоронців, він запропонував співробітнику бюро хабар у розмірі $500 тис. Хабар мав сприяти поверненню майна, вилученого у компаній, що належали бізнесмену, під час розслідування.

Кілька місяців тому правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом незаконних закупівель одягу та білизни для Збройних сил України. Компанії Гринкевича виграли 23 тендери на поставку одягу на суму понад 1,5 млрд грн.

Слідство встановило, що для виконання замовлень було залучено підприємства, що раніше займались будівництвом і не мали необхідних потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для Збройних сил. Це призвело до збитків бюджету на суму 1,2 млрд грн і зриву постачання, зазначили в ДБР.

Майно бізнесмена Гринкевича арештували

30 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для Ігоря Гринкевича з можливістю внесення застави в розмірі 429 млн 440 тис. грн.

Міністерство оборони розірвало всі договори з компаніями, пов'язаними з Гринкевичем, заявили у відомстві.

Син бізнесмена, Роман Гринкевич, заявив, що його родина не намірена виправдовуватися, оскільки "нема у чому", і вони не планують тікати за кордон.

Сьогодні ДБР повідомило, що майно родини і компаній Ігоря Гринкевича арештували.