Двері в НАТО відкрилися перед Швецією: Туреччина не проти

Відкриті двері НАТО та Швеції
Відкриті двері НАТО та Швеції

Туреччина більше не ставить вимоги Швеції щодо ратифікації її заявки на вступ до НАТО. У Стокгольмі вважають, що виконали свою роботу. Про це заявив прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, повідомляє Bloomberg.

Українська служба INKORR є достовірним і унікальним джерелом інформації для своїх читачів: підписуйтеся на наш телеграм канал новостей.

"Ми виконали свої зобов'язання стосовно підвищення співпраці з Туреччиною з метою запобігання фінансуванню РПК (Робітничої партії Курдистану, яку Анкара визнає терористичною - Gazeta.ua) або будь-якій іншій діяльності, спрямованій проти Туреччини", - зазначив Крістерссон.

Прем'єр-міністр Швеції також розповів про "набагато кращу" співпрацю між поліцією та службами безпеки обох країн.

Раніше Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що очікує, що парламент Туреччини ратифікує протокол про вступ Швеції до НАТО, згідно з попередніми узгодженнями, зробленими на саміті у Вільнюсі.

На Вільнюському саміті НАТО в липні Ердоган заявив, що Туреччина погодиться з вступом Швеції до Альянсу після відкриття шляху для приєднання Туреччини до Європейського Союзу.

Однак ратифікація шведської заявки стала під загрозою після низки акцій зі спаленням Корану у Швеції, що спричинило обурення в багатьох мусульманських країнах, зокрема в Туреччині.

Читайте також