Джонсон анонсував проект закону про допомогу Україні, який передбачає позику чи ленд-ліз із можливим використанням активів РФ

Джонсон анонсував проект закону про допомогу Україні, який передбачає позику чи ленд-ліз із можливим використанням активів РФ

Конгресмени готують власний законопроєкт про допомогу Україні

Спікер Палати представників Конгресу Майк Джонсон заявив, що конгресмени можуть готувати власний законопроєкт про допомогу Україні. Про це повідомляє видання The Hill.

За інформацією видання, документ, який будуть готувати конгресмени, може відрізнятись від вже ухваленого у Сенаті законопроєкту на 95 мільярдів доларів. У проєкті Палати представників допомога Україні може надаватись у форматі позики або ленд-лізу.

Під час неформальної зустрічі сенаторів республіканці розпитували Майка Джонсона, коли ухвалений у Сенаті законопроєкт про додаткове фінансування витрат із національної безпеки буде розглядатись у Палаті представників. У відповідь Майк Джонсон зазначив, що конгресменами підготовляється окрема пропозиція щодо допомоги Україні, щоб не витрачати великі суми грошей без перспектив отримати їх назад.

Також Майк Джонсон говорив про можливе включення до законопроєкту пропозиції, подібної до REPO for Ukrainians Act, яка дозволила би конфіскацію російських активів і направлення отриманих доходів на підтримку України.

Бюджетний запит президента Байдена передбачає близько 800 мільйонів доларів на підтримку України.

Читайте також: