Джонсон: допомогу Україні розглянуть найближчим часом

Джонсон навідується до України
Джонсон навідується до України

Конгрес США погоджує бюджет, надійде допомога для України

Головний пріоритет для Конгресу США - погодження бюджету на 2024 рік, після чого буде надана допомога Україні та іншим партнерам. Про це заявив спікер Палати представників США Майк Джонсон.

"Після розв'язання бюджетних питань, "переведемо увагу на це (додаткову допомогу американським союзникам - ред.) і не зволікатимемо з цим", - сказав Джонсон.

Бюджет має бути схвалений до 22 березня, проте Джонсон стверджує, що це питання вже майже вирішене і буде голосування на цьому тижні.

Законодавці почнуть двотижневу перерву після 22 березня, тому голосування за законопроєкт щодо фінансування допомоги Україні та іншим партнерам, ймовірно, відбудеться після 8 квітня.

"Зараз не йдеться про механізм фінансування конкретно України. Ми говоримо про весь пакет додаткового фінансування для партнерів", - заявив Джонсон. Він також зазначив, що обговорюється законопроєкт REPO Act, який дозволить використовувати активи російських олігархів для оплати допомоги Україні.

Спікер подивився на поточну ситуацію як на важливу та розуміє роль США в світі. Він наголосив, що Америка підтримує своїх союзників і не допустить терористів та тиранів виявляти агресію.

Джерело: Голос Америки

Читайте також