Експерт пояснив, чому Росія закидає КАБами Курську область

Російські КАБи внаслідок ворожої агресії
Російські КАБи внаслідок ворожої агресії

Російська армія протягом доби атакує Курську область керованими авіабомбами, використовуючи тактику "випаленої землі". Ця тактика є характерною для російської армії незалежно від місця проведення бойових операцій.

Таку інформацію надав військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов в ефірі телеканалу FREEДОМ.

"За повідомленнями Генштабу Збройних сил України, Російська Федерація обстрілює населені райони Курської області, які належать до сфери контролю Сил оборони України, за допомогою керованих авіабомб. Це означає, що російська варта знищує населені пункти з наміром повністю знищити їх. Проте варто звернути увагу, що не всі мирні мешканці, громадяни Російської Федерації, евакуювались з цих територій. Це означає, що Російська Федерація цілеспрямовано атакує своїх власних громадян на території своєї країни", - зауважив Снєгирьов.

Він також зазначив, що Росія знищує не лише Курську область, а також Бєлгородську область, де "здійснюється неконтрольоване знищення вибухових матеріалів" - фугасних авіабомб, таких як ФАБ-500, ФАБ-1500 і навіть ФАБ-3000.

"За даними самої російської сторони, по території Бєлгородської області було здійснено 37 атак, в яких використовувалися ФАБ. Однак на один із населених пунктів Бєлгородської області, на житловий населений пункт, була скинута остання модифікація російських ФАБ, а саме ФАБ-3000. В результаті одна з вулиць була повністю зруйнована", - зазначив аналітик.

З цього приводу Снєгирьов підкреслив, що не можна говорити про виборчий характер бойових дій російської армії на їх власній території.

"Росіяни використовують тактику "випаленої землі". Це стосується як українських міст Попасна, Соледар, Бахмут, так і російських населених пунктів Коренево, Суджа. Тому громадянам Росії дуже важливо ставитись серйозно до питань своєї безпеки", - прокоментував військовий експерт.

Читайте також