Експерт попередив про загрозу енергетичного колапсу в Україні: "Вже не смішно"

Українська енергетика на межі стійкості - експерт

У недавньому інтерв'ю з Юрієм Романенком експерт у сфері енергетики Віктор Куртєв висловив серйозне занепокоєння становищем в українській енергетиці.

За його словами, країна наближається до межі стійкості своєї соціальної системи, і енергетика відіграє у цьому критичну роль.

"Енергетика – це тил, це військова промисловість, це соціальна сфера. І з погляду стійкості галузі ми підходимо до межі. У нас цього запасу міцності немає", – попередив Куртев. Він зазначив, що радянська спадщина, на якій трималася енергетика, вже вичерпана, і зима буде тяжкою.

Експерт наголосив на невідкладності вживання екстраординарних заходів: "У нас залишилося півроку до початку опалювального сезону. Нам потрібен зовсім інший рівень організації".

На думку Куртєва, проблеми в управлінні спостерігаються не тільки в енергетиці, а й в інших сферах, включаючи військову. "Все реально вже не смішно", - резюмував він, закликаючи до кардинальних змін в управлінні країною загалом.

Незважаючи на складну ситуацію, експерт зазначив, що Україні поки що щастить у протистоянні з Росією завдяки проблемам, які зазнає противник. Однак він наголосив, що це не привід для самозаспокоєння, і країна має вжити рішучих кроків для збереження своєї стійкості.

Фахівець також зазначив, що Україна мала інвестувати у ППО та ударні озброєння, а не бетонні укриття.

За словами Куртева, будівництво "черепів" - тонкий план Путіна щодо утилізації дефіцитних ресурсів України.

Рекомендуємо повне відео розмови: