Експерти Атлантичної ради оцінили стратегію Камали Гарріс щодо України

Експерти оцінили стратегію Камали Гарріс
Експерти оцінили стратегію Камали Гарріс

Віцепрезидентка Камала Гарріс має рішучу підтримку України і приділятиме значну увагу питанням війни Росії проти України. На це звернув увагу колишній старший радник Держдепу США Джеффрі Стейсі під час заходу в Атлантичній раді, присвяченому впливу американської політики на війну в Україні.

"Камала Гарріс міцно підтримує Україну, справді міцно. Це дивовижно важливо для справи України і Росії, це важливо для наших альянсів і всіх його напрямків", - заявив Джеффрі Стейсі.

Він підкреслив, що збір коштів на кампанію Гарріс вже досяг рекордних сум, а також зазначив підтримку Гарріс більшістю делегатів Демократичної партії.

Стейсі наголосив, що хоча роль Байдена виборчій кампанії кандидата в президенти від Демократичної партії буде другорядною, наступні шість місяців будуть важливими для політики Байдена. "Це стосується також його спадщини", - підкреслив колишній старший радник Держдепу США.

"Ми очікуємо, що Камала Гарріс буде працювати дуже добре, і ми сподіваємося, що фінансування спільно з діями протягом трьох з половиною місяців стануть надійною підтримкою для України", - сказав він.

Учасниця дискусії співзасновниця Міжнародного центру української перемоги Ганна Гопко зауважує, що протягом майже 11 років російської агресії Україна навчилась співпрацювати з демократичними і республіканськими лідерами, зокрема в період президентства Трампа.

"Український народ поважає вибір американців. Це ваш вибір і ваша відповідальність. Насправді я вважаю, що перемога України не повинна залежати від того, хто стане наступним президентом США", - каже Ганна Гопко.

Вона також підкреслює, що незалежно від того, яким буде президент США, важливо говорити про "американське лідерство та відповідальність як гаранта української безпеки після відмови України від третього найбільшого у світі ядерного потенціалу".

Значно критичніше виступив заступник спікера Сейму Литви Жиґімантас Павільоніс, який наголосив, що основні ризики для України втратити війну з Росією через брак підтримки з боку НАТО, зокрема - з боку Вашингтона.

"Якщо українці програють, то це не через їхню провину, а через брак підтримки з боку Вашингтона та інших столиць НАТО, особливо Вашингтона. Це буде вашою історичною відповідальністю", - сказав він.

Павільоніс вважає, що подібний сценарій можна уникнути, якщо Байден почне обговорювати з Гарріс стратегію, в якій цілеспрямовано йдеться про "перемогу".

Джерело: Голос Америки

Читайте також