«Евакуація Харкова»: росіяни поширюють новий фейк

Російська пропаганда стверджує, що з Харкова нібито евакуюють держустанови, вивозять архіви та експонати

Ресурси, пов'язані з прокремлівською пропагандою, повідомляють, що українська влада готується до евакуації державних установ з Харкова та вивозить архіви та експонати через загрозу приходу російських військ.

Проте на офіційних сторінках місцевої ОВА та міськради немає жодної інформації про нібито евакуацію. Крім того, вище керівництво країни також не повідомляло про це.

Також варто зазначити, що у Харкові наразі немає загрози окупації російськими військами, оскільки Сили оборони України роблять все можливе, щоб не дати ворогу жодного шансу.

Росія поширює дезінформацію щодо ситуації в Україні

Російська пропаганда також розповсюджує фейки про евакуацію держслужбовців з Херсона та готування України до здачі Харкова. Проте ці інформації є фейковими.

За даними української розвідки, російська дезінформаційна кампанія "Майдан-3" містить маніпуляції та нагнітання ситуації стосовно мобілізації та рішень української влади.

Раніше російська пропаганда поширила фейк про головнокомандувача Збройних сил України Сирського, зазначаючи, що в нього є прийомний син в Австралії.