Єврокомісія передала сканер для вантажівок на кордон України й Угорщини

Єврокомісія передала сканер для вантажівок на кордон України й Угорщини

Єврокомісія доставила рентгенівський сканер для перевірки вантажних автомобілів на кордоні

Єврокомісія доставила на кордон між Україною і Угорщиною рентгенівський сканер для перевірки вантажних автомобілів. Це обладнання буде використовуватися для прискорення транскордонного оформлення вантажних перевезень "коридорами солідарності".

Сканер доставлений на пункт перетину Чоп і коштує 2,5 мільйона євро.

Швидка та ефективна перевірка вантажу без фізичних перевірок

Рентгенівські сканери є важливим інструментом для митних операцій, оскільки дозволяють інспектувати товари безконтактно. Новий сканер дозволить співробітникам митниці швидко та ефективно перевіряти вантажі, виявляти незаконні або заборонені об'єкти за декілька хвилин і сприятиме збільшенню потоку легальних товарів. Крім того, використання сканера допоможе уникнути пошкоджень товару, що проходить інспекцію.

Коридори солідарності для сприяння торгівлі з Україною

Проєкт також передбачає навчання співробітників митниці та обладнання пунктів безперебійного живлення на місцях перетину кордону. До січня 2025 року будуть доставлені ще два сканери на кордон.

"Прискорення процедур перетину кордону означає скорочення часу очікування для водіїв вантажівок, покращену логістику для компаній і підвищення ефективності прикордонного контролю. Цей новий сканер є одним із багатьох прикладів того, як "коридори солідарності" допомагають підтримувати торгівлю з Україною, що корисно і для обох сторін", - зазначила єврокомісар з питань транспорту Адіна Велян.

ЄС інвестує в розвиток транспортної інфраструктури

Зазначається, що у довгостроковій перспективі ЄС продовжує інвестувати значні кошти в розвиток транспортної інфраструктури через Фонд поєднання Європи. Це дозволить інтегрувати транспортні системи України й Молдови у трансєвропейську транспортну мережу (TEN-T).

Джерело: Укрінформ

Читайте також: