Європарламент підтримав продовження торговельних пільг для України з обмеженнями

Фото засідання Європарламенту
Фото засідання Європарламенту

У Європейському парламенті прийняли рішення про відновлення заходів лібералізації торгівлі для Молдови і внесли поправки до пропозиції стосовно України, щоб посилити гарантії для фермерів у країнах ЄС.

Євродепутати надали додаткові гарантії аграріям, якщо буде зростання української продукції.

Євродепутати 347 голосами підтримали зміни до пропозиції Єврокомісії про призупинення імпортних мит та квот на український сільськогосподарський експорт до ЄС на ще один рік, з 6 червня 2024 року до 5 червня 2025 року.

Євродепутати повернули документ до Комітету з міжнародної торгівлі для початку переговорів з Радою ЄС щодо змін до пропозиції Єврокомісії.

Законодавство надає Комісії право приймати швидкі заходи та вводити будь-які необхідні заходи у разі значних порушень на ринку ЄС або на ринках однієї або кількох країн ЄС через український імпорт, включаючи термінове гальмування для особливо чутливої сільськогосподарської продукції.

Члени Європарламенту проголосували за внесення поправок до пропозиції Комісії стосовно включення більш чутливих продуктів.

Умови лібералізації залежать від дотримання Україною демократичних принципів та боротьби з корупцією

Рішення наголошує, що лібералізаційні заходи залежатимуть від того, наскільки Україна буде дотримуватись демократичних принципів, прав людини та верховенства закону, а також буде займатись боротьбою з корупцією та організованою злочинністю.

Джерело: Букви

Читайте також