Європарламент відкриє офіс у Києві – Euractiv

Європейський парламент згодився відкрити офіс в Україні на прохання високопосадовців українського уряду з метою підтримки українського парламенту. Цю інформацію оприлюднило Euractiv, зазначаємо із заохоченням.

Прийняте рішення направлене на сприяння взаємовідносин з українським парламентом, зокрема, налагодження контактів з "відповідними комітетами" Європарламенту та спрощення адміністративної роботи.

Бюро є частиною Європейського парламенту, відповідальною за ухвалення адміністративних рішень стосовно внутрішнього функціонування інституції.

Кожна країна-член Європарламенту має офіс зв'язку, який допомагає налагоджувати зв'язки з парламентами цих країн, зокрема, взаємодіючи з зацікавленими сторонами, організовуючи події та підтримуючи зв'язки з місцевими ЗМІ.

Згідно з документом, лише кілька офісів Європарламенту запущено в містах поза Європою, таких як Нью-Йорк, Аддіс-Абеба та Джакарта, де працівники парламенту відряджаються до Представництва ЄС.

Делегація ЄС в кожній країні, яка не є членом ЄС, є дипломатичним представництвом ЄС в цій країні і підпорядковується Європейській службі зовнішніх справ.

Варто зазначити, що президентка Європейського парламенту Роберта Метсола висловлювала підтримку Україні з моменту російської агресії, яка почалася в лютому 2022 році. Також, минулого року Європарламент нагородив премією Сахарова український народ і президента Володимира Зеленського за свободу слова.

Нагадаємо, що президент Європейської ради Шарль Мішель обіцяє зробити все, що в його силах, щоб Україна та Молдова отримали рішення щодо початку переговорів про вступ до ЄС до кінця цього року. Президент України Володимир Зеленський стверджує, що Україна виконує всі необхідні умови для початку переговорів про вступ в ЄС.

Важливо відзначити також, що 14-15 грудня відбудеться саміт ЄС у Брюсселі, на якому розширення буде одним із головних питань. З останніх звісток, ми отримали сигнали про те, що ЄС може не підтримати початок переговорів про вступ України під час грудневого саміту, мотивуючи це відсутністю єдності в європейському союзі. Угорщина публічно заявляє, що буде блокувати позитивне рішення щодо України.