Євросоюз навряд чи конфіскує активи російського Центробанку – ЗМІ

Кремль відповість конфіскацією західних активів в Росії

Після запровадження нових санкцій проти Росії, які погрожують конфіскацією активів російських компаній, Кремль заявив про свою готовність відповісти таким же чином. Прес-секретар Кремля наголосив, що Росія не залишиться осторонь і прийме необхідні заходи щодо захисту своїх інтересів. "Ми маємо на справі наші власні інтереси і економічну безпеку, якими зобов'язані захищати. І ми не боїмося застосувати симетричні заходи", - заявив він.

Ми маємо на справі наші власні інтереси і економічну безпеку, якими зобов'язані захищати. І ми не боїмося застосувати симетричні заходи.

Заява Кремля викликала хвилю обурення в Західному світі. Багато експертів вважають, що це може призвести до ескалації конфлікту між Росією та її супротивниками. Деякі політики та бізнесмені закликали до обдуманої реакції та пошуку мирного рішення.

Зазначимо, що нові санкції є однією з низки заходів, які запроваджують країни Західної Європи та США у зв'язку з російським втручанням у внутрішні справи інших держав, а також конфліктом на Сході України. Проект нових санкцій передбачає введення торгових обмежень та конфіскацію активів російських компаній в країнах Західної Європи та США.

Погрози запровадження нових санкцій

Західні країни наміри передбачають введення нових санкцій у зв'язку зі зростанням конфлікту на Сході України і порушенням територіальної цілісності країни. Окрім торгових обмежень і конфіскації активів, нові санкції можуть передбачати заборону на видавання нових кредитів російським компаніям та заборону укладання нових договорів з ними.