Фаріон подала позов до суду щодо звільнення з «Львівської політехніки»

Мовознавиця Ірина Фаріон подала позов до суду щодо своєї звільнення з Львівської політехніки. Цю інформацію підтвердила сама Фаріон. За її словами, вона буде оскаржувати рішення про звільнення, яке за її думкою було незаконним та політично вмотивованим. Фаріон відмовилася коментувати подробиці позову та зазначила, що наразі не знає, коли відбудуться слухання.

За інформацією Судової влади України, справу Фаріон буде слухати Галицький районний суд Львова, де розглядатимуть позов щодо визнання незаконним та скасування наказу про звільнення. У цій справі суддям призначено Віталія Стрельбицького.

Нещодавно ексдепутат та мовознавиця Ірина Фаріон викликала суперечки своїми висловлюваннями про українську мову в ЗСУ. Вона наголошувала на тому, що всі військові повинні використовувати українську мову, тому що це питання дисципліни. Своєю публікацією вона спричинила хвилю негативних коментарів та реакцій в соціальних мережах.

Нещодавно Львівська політехніка розірвала трудову угоду з Фаріон, але представники університету відмовилися коментувати цю ситуацію.