Федоров пояснив, як працюватиме цифровий рекрутинг до ЗСУ

Влада запускає проєкт цифрового рекрутингу до української армії

Влада України працює над проєктом цифрового рекрутингу до української армії, який передбачає пошук операторів дронів. Про це повідомив віце-прем'єр з цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Ми перебуваємо на фіналі цього проєкту. Пілот буде на напрямку безпілотників. Ми вже запустили декілька бета-тестувань з бригадами, коли шукаємо таргетовано пілотів-операторів для роти ударних дронів. Зараз тестуємо процес, наскільки є зворотній зв'язок від охочих вступити до лав ЗСУ», - розповів Михайло Федоров.

Відповідно до Михайла Федорова, метою проєкту є пояснення охочим вступити до лав ЗСУ, які можливості вони мають, тривалість навчання, розмір зарплати та бойові задачі.

«Складно запустити цей проєкт, оскільки потрібно перебудувати систему, де немає ТЦК, де по суті розповідається про можливості, переваги і досвід, який буде», - додав віце-прем'єр.

Більше того, Україна проводить випробування універсального робота, який може проводити розвідку, штурмувати або обороняти позиції. Президент України Володимир Зеленський заявив, що у 2024 році планується виробництво мільйона дронів та збільшення виробництва артилерії.

Читайте також:

  • Країна дронів і роботів. Що таке MilTech і як він розквітає в Україні
  • Яка різниця між мобілізацією та рекрутингом: роз'яснення