Франція надасть Україні потужну допомогу зброєю: Зеленський повідомив подробиці

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. Володимир Зеленський висловив своє співчуття родинам гуманітарних працівників, які загинули через російський удар по Херсонщині, і побажав швидкого одужання пораненим.

Президент України подякував Франції за неослабну підтримку на рівні адміністрації Президента Макрона та на рівні французького суспільства.

Лідери двох країн обговорили ситуацію на полі бою та оборонну потребу України, зокрема дрони, артилерійські системи та снаряди, РЕБ і системи ППО різного виду.

Президент України оцінив започаткування Францією та США проекту "Коаліція артилерії", в рамках якого Париж передасть Україні десятки артилерійських систем "Цезар" і снарядів до них.

Лідери також обговорили підготовку документа щодо безпекових гарантій згідно Вільнюської декларації G7.

За словами Володимира Зеленського, активна підготовка безпекових угод демонструє лідерство Європи та мотивує українське суспільство і воїнів.

Президенти також скоординували календар майбутніх спільних заходів.

Нагадаємо, внаслідок російських обстрілів Херсонської області загинули й були поранені іноземні волонтери, антитерористична прокуратура Франції розпочала розслідування щодо загибелі гуманітарних працівників у Херсонщині.

Читайте також: Загибель найманців з Франції у Харкові є фейком - Центр протидії дезінформації