Франція пропонує нові санкції ЄС для боротьби з пропагандою РФ

Франція закликає ЄС запровадити нові санкції проти російської дезінформації та втручання у вибори

Згідно з інформацією видання Bloomberg, Франція закликає Європейський Союз запровадити новий режим санкцій проти російської дезінформації та операцій втручання у вибори по всьому світу. Пропозиція, яку підтримують Естонія, Латвія, Литва, Нідерланди та Польща, дозволить ЄС посилити санкції проти осіб, причетних до спонсорованої Росією дестабілізаційної діяльності в усьому світі.

Дестабілізуюча діяльність, яку здійснюють пов'язані з Росією суб'єкти, зросла всюди в Європі, оскільки російський режим здійснив дії щодо підриву демократії, стабільності та верховенства закону за допомогою різних гібридних інструментів", - зазначили в проєкті документа, з яким ознайомився Bloomberg.

Зараз, перед виборами до Європарламенту, ЄС визначив боротьбу з російською дезінформацією як свій пріоритет. Головними цілями цієї дезінформації є дискредитація підтримки України та заподіяння шкоди відносинам Європи з країнами Глобального Півдня.

Європейські посадовці також відзначили, що обсяг контенту, який містить дезінформацію, на соціальних мережах значно збільшився за останні п'ять років.

Джерело: Букви