Франція розпочала підготовку бригади для ЗСУ: Макрон показав відео навчання військових

Французькі військові готуються до зіткнення
Французькі військові готуються до зіткнення
  1. Франція розгорнула масштабну програму підготовки українських військових на своїй території, зокрема бригади імені Ганни Київської - повідомило посольство Франції в Україні.

  2. Ініціатива стала першою такою, де Франція готує цілу українську бригаду на своїй землі.

  3. Під час навчання використовується французьке озброєння та військова техніка, що дозволяє наблизити умови до реалій бойових ситуацій.

  4. Програма забезпечує навчання з широкого спектру військових дисциплін і включає підготовку керівних кадрів, піхотну та бронетанкову битву, інженерну справу, протиповітряну оборону та артилерію.

  5. Особлива увага приділяється використанню французького обладнання, такого як легкі танки AMX-10RC, ракети Mistral для протиповітряної оборони та артилерійські системи CAESAR.

  6. На вересень 2023 року Франція підготувала близько 15 тисяч українських воїнів, проводячи навчання як на своїй території, так і в Польщі.

  7. Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив цю інформацію, опублікувавши відео тренувань і зазначивши своє зобов'язання підтримувати Україну.

  8. Раніше Франція запросила країни ЄС долучитися до коаліції тренувань в Україні.

Я взяв на себе це зобов'язання: зараз наші військові навчають 2300 українських солдатів у Гранд-Есті, з обладнанням, яке вони використовуватимуть під час місій. Бригада Анни Київської буде навчена та оснащена завдяки солідарності Франції.

Читайте також