Ураган "Мілтон" наближається до узбережжя Флориди: мільйони людей терміново евакуюються

Евакуація на узбережжі Флориди перед ураганом
Евакуація на узбережжі Флориди перед ураганом

В Україні наближається потужний ураган "Мілтон"

Ураган категорії 4 під назвою "Мілтон" швидко наближається до західного узбережжя Флориди. За даними Національного центру ураганів США, очікується, що він досягне суші в ніч на четвер і стане "надзвичайно небезпечним сильним ураганом".

Станом на середу вдень швидкість вітру урагану становила 210 км/год. Прогнозується, що "Мілтон" накриє берег між Тампою і Сарасотою, приносячи катастрофічний штормовий приплив висотою до 4 метрів.

Губернатор Флориди оголосив надзвичайний стан та наказав мільйонам жителів евакуюватися з прибережних районів. "Якщо вам сказали евакуюватися, будь ласка, евакуюйтеся негайно", - закликала віце-президент США.

Прогнозується, що "Мілтон" принесе сильні дощі обсягом 15-30 см та ураганні вітри на всій території півострова. Вже зафіксовано кілька торнадо на півдні Флориди.

Президент США заявив про готовність федерального уряду надати всебічну підтримку для подолання наслідків урагану. Понад 50 тисяч ремонтників з усієї країни мобілізовані для відновлення електропостачання в постраждалих районах.

Читайте також