Франція розповіла, хто причетний до паніки щодо клопів у Парижі

Паничні настрої в Франції через нашестя клопів восени 2023 року були посилені російською дезінформаційною кампанією - міністр Франції

Міністр у справах Європи Франції Жан-Ноель Барро заявив, що панічні настрої у Франції через нашестя клопів восени 2023 року були штучно посилені російською дезінформаційною кампанією. Він стверджує, що пов'язані з Кремлем акаунти в соціальних мережах посилили паніку та створили хибний зв'язок між прибуттям українських біженців та поширенням клопів.

Міністр зазначив, що російська дезінформаційна кампанія лише підсилила існуючу паніку з метою створити почуття незахищеності. Він також наголосив на тому, що кібератаки та кампанії з дезінформації з боку Росії стали активнішими під час війни в Україні.

Міністр зазначив, що ці факти стали відомі завдяки сервісу Viginum, який був створений у 2021 році з метою виявлення подібних маневрів, спрямованих на дестабілізацію громадської думки в Франції та послаблення підтримки України.

Нагадаємо, що у Парижі тимчасово припинили навчання у сімох школах через проблему з клопами. Франція стикається з цією проблемою майже щороку, але цього року вона набула особливої обставин. Володимир Путін з свого боку заявив, що заборона на ввезення «західного барахла» до Росії зменшить кількість клопів у країні.