Франція відреагувала на обстріл Білгорода та розлютила Кремль

Франція визнає право України на самооборону

Французьке зовнішньополітичне відомство заявило, що українська сторона має право відповідати на агресію Росії та наносити удари по її території, зокрема по Бєлгороду. Цей висновок викликав хвилю критики з боку Кремля.

У МЗС Франції пояснили свою позицію, реагуючи на вибухи, що сталися у російському місті Білгороді наприкінці грудня. Вони наголосили, що Росія є державою-агресором, яка порушує міжнародне гуманітарне право, а Україна діє в рамках свого права на самооборону відповідно до Статуту ООН.

МЗС Франції закликали Росію вивести всі свої війська з території України, щоб припинити конфлікт та зберегти міжнародний порядок. Заява французького міністерства викликала грубу лайку з боку російського чиновника Медведєва.

Нагадаємо, що удар по Білгороду стався 30 грудня, а Україна була звинувачена в цьому. За даними Росії, в результаті обстрілу загинули 24 особи, а чисельність постраждалих перевищує 100. Однак, зауважується, що ураження цивільних об'єктів були результатом роботи російської ППО.