Французькі поліцейські вийшли на протести через Олімпійські ігри

Французькі поліцейські вимагають покращення умов праці на Олімпіаді

Французькі поліцейські організували протест, щоб показати своє незадоволення умовами праці на період Олімпійських ігор, які відбудуться в Парижі. Вони вимагають додаткових компенсацій та гарантій, повідомляє Le Monde.

Профспілки поліції вимагають правоохоронним органам доплатити 2 тисячі євро як компенсацію за втрачену відпустку та додаткову роботу під час літньої Олімпіади. Очікується, що близько 30 тисяч поліцейських будуть посилено чергувати з 26 липня по 11 серпня і не матимуть можливості відпочити.

Також багато правоохоронців з різних регіонів країни бояться, що їх переведуть до Парижа на час Олімпіади і вимагають гарантій на житло та робочі години.

Протест відбувся біля головного поліцейського відділку у Парижі, а інші демонстрації заплановані пізніше працівниками нічної зміни. Під час першого протесту, який відбувся 10 січня, поліція їздила Парижем у відкритому автобусі з прапором, на якому зображені олімпійські кільця як наручники.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен зустрівся з представниками поліції. За даними джерел AFP, міністр сказав, що влада має фонд у розмірі 500 мільйонів євро, які призначені для забезпечення безпеки на Олімпіаді.

Також розглядаються питання щодо оплати праці для медичних працівників, водіїв метро, ​​поїздів і автобусів, а також муніципальних службовців, таких як прибиральники вулиць. Багатьом державним службовцям заборонили брати відпустки під час Олімпіади, а десяткам тисяч з них доведеться працювати пізно та в свої вихідні.

Нагадаємо, російських та білоруських спортсменів, які відібралися на Олімпіаду-2024 в Парижі, буде перевірено повторно.

Крім того, молодіжна збірна України з футболу звернулася до президента Франції Еммануеля Макрона, мера Парижа Анн Ідальго, міністерки спорту Франції Амелі Удеа-Кастері та організаторів Олімпіади-2024 з вимогою не допускати російських спортсменів до змагань.